G+D raporu, piyasa tüketicilerinin CBDC'leri kullanmaya hazır olduğunu gösteriyor

G+D ve Resmi Parasal Finansal Kurumlar Forumu (OMFIF), merkez bankalarının CBDC'nin yaygın kullanılabilirliğini sağlamak için özel sektörle birlikte çalışması gerektiğini ortaya koyan bir rapor yayınladı.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri

Raporda, OMFIF ve G+D adına Ipsos MORI tarafından yürütülen ve tüketicilerin yasal dijital ödeme araçlarına yönelik tutumları hakkında bilgi sağlayan bir anket yer alıyor.

Dört ülkede gerçekleştirildi: Almanya, Endonezya, Nijerya ve ABD

3.000'den fazla katılımcıyla gerçekleşen anketin amacı, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki tüketici beklentileri ve endişeleri ile bu ekonomiler arasındaki farkların neler olduğu hakkında bir izlenim elde etmekti.

Anket bulguları, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki tüketiciler arasında CBDC'lere yönelik tutumlarda keskin bir fark olduğunu ortaya koyuyor.

Nijerya'da, katılımcıların %91'i CBDC'leri kullanma olasılığının yüksek olduğunu söylerken, Endonezya'da tüketicilerin %60'ı bunu söylüyor. Ancak bu rakamlar ABD'de sadece %24'e, Almanya'da ise %14'e düşmektedir. Bu, CBDC'lerin, tüketicilerin halihazırda birçok yerleşik ödeme seçeneğine sahip olduğu ABD ve Almanya gibi ülkelere kıyasla, sistemlerin daha az gelişmiş olduğu gelişmekte olan pazarlarda ödemelerde bir "bir sıçrama" anı sunabileceğini gösteriyor.

Dijital para birimlerinin farkındalığı da gelişmekte olan pazarlarda çok daha yüksek: Hem Nijerya hem de Endonezya'daki tüketicilerin %40'ından fazlası CBDC kavramına aşinayken, bu oran ABD'de sadece %15.

İlginizi çekebilir;

CBDC nedir? Ne işe yarayacak?

# CBDC

11 Ara 2021 - 12:31 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Popüler Ekonomi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Popüler Ekonomi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Popüler Ekonomi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Popüler Ekonomi değil haberi geçen ajanstır.