- G:

Balıkesir'den 37 ülkeye karides ve salyangoz

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kurulu firmanın tesislerinde işlenen karides, salyangoz, mavi yengeç, kalamar, tatlı su ıstakozu ve kurbağa gibi ürünler yurt dışına satılarak ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.

Talha Alan
Talha Alan Tüm Haberleri

"Kara salyangozunun tüketim merkezi Fransa'dır. Avrupa Birliği'nin kara salyangozu ihtiyacının yaklaşık yüzde 60'ını biz karşılıyoruz. Fransa ana pazar, ufak tefek diğer ülkelere de var. Sevkiyatlarımızın tamamını Fransa'ya yapıyoruz. Kara salyangozunun yanında karideste çok ciddi bir üretici ve ihracatçıyız. Karides diğer pazar lideri olduğumuz ürün. Kurbağa yine bizim pazar lideri olduğumuz bir ürün. Tamamının Avrupa Birliği'ne ihracatı yapılıyor. Yine en büyük tüketim merkezi Fransa'dır. Son 10 yılda Türkiye balık yetiştiriciliğinde çok önemli bir yere geldi. Özellikle Avrupa ve ABD ihracatımız ciddi rakamlara ulaştı."

15 Ağu 2022 - 16:40 - Gıda


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Popüler Ekonomi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Popüler Ekonomi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Popüler Ekonomi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Popüler Ekonomi değil haberi geçen ajanstır.